...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

E blog szerzői...

...nem sértődnek meg, nem kapnak sírógörcsöt vagy hisztériás rohamot, nem kiáltanak rendőrért, ha eltér a véleményed az övéktől.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2008.08.14. 17:38 Csutakaszürkeló

Csutak falun 9.

Címkék: mániás depresszió olimpia pazár csutak színes géza

 

Pazár az olimpiai közvetítés előtt ült.

A szürkén gomolygó ködből kerékpárosok tűntek elő.

—Micsoda nyomorúság—szólt oda Csutak, aki, így a mániás depresszió lefelé ívelő szakaszában hasztalan próbálta felidézni Színes Géza arcvonásait.

De Pazár nyugodt maradt.

—A Nemzetköziolimpiaibizottságelnöke azt nyilatkozta, hogy ez a szmog nem ártalmas a sportolók egészségére.

—Micsoda, micsoda, micsoda nyomorúság.

Pazár a távirányító segítségével hangosított a készüléken, Csutak pedig, rögzülve a lelki kényszerpályán, elérte az öngyűlölet fázisát.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr21616033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.08.16. 01:04:21

Csutakaszürkeló!!!

A NOB egy égés:-D vagy méginkább :-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.08.17. 14:02:22

Csutakaszürkeló!!!

Egyébként pedig: állítólag 1952-es volt az utolsó olimpia, ahol nem szétvegyszerezett gladiátorok csaptak össze, hanem sportolók mérték össze erejüket, ügyességüket.
Ma meg már: ki tudja hol tartanak: miféle hormonkezelt, génmanipulált lények cirkusza lett ez a zolimpia?!

A legkevesebb, hogy Kínának adták a rendezés jogát, ahol, ugye, még működnek a koncentrációs (átnevelő) táborok...:-(
süti beállítások módosítása