...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2008.09.22. 19:30 Csutakaszürkeló

Csutak falun 15.

Címkék: robespierre weöres sándor csutak nagysztalin főnéni

Icának, aki szociális munkás

 

A Mániás Depressziósok Nemzetközi Világnapja alkalmából (UNESCO védnökség alatt) a Mániás Depressziósok … Szanatóriumi Kulturális Egylete irodalmi műsort adott a …-i szanatórium ez alkalomból kétszer is felmosott étkezdéjében.

Csutak verset mondott.

Weöres Sándor (így mondta: vörös sándor), khm: Fiatalember az 1930-as években…

Írta Weöres Sándor.

Fiatalember az 1930-as években, khm, Weöres Sándor verse:

„Nincs munkám. Karomat csak díszül adta az Isten.

        Mint gyámoltalan agg, rágom a más kenyerét.

Küldjetek új csillag talajára, ha nincs hely a Földön,

         vagy vegyetek bunkót s vágjatok engem agyon.”

Olvastam és mélyen átéltem először 1990-ben, aztán 1991-ben, 1992-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1996-ban, 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2000-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben és 2008-ban.

Nagyon szépen köszönjük, kedves Csutak! Így a Főnéni(?), majd rövid, de kellőképpen alázatos beszédben köszönte meg a támogatóknak, slupp-slupp, a támogatást. Slupp-slupp.

Taps.

Taps!

Vastaps.

Vastaps! euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, euRÓpa-uniJÓ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, éljenaZUNIjó-éljenaZENSZ, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin, él-jen nagysztalin…

Robespierre, aki az utolsó előtti sorban ült, a szék támlájára könyökölve a hátul ülő dán királyfihoz fordult: az olcsó demagógia sok bajnak lehet okozója, mondta.

A dán királyfi azonban már régóta irigykedett Robespierre, mert az több és erősebb antidepresszánsra volt jogosult, mint ő. Nem is szólt semmit, csak sötét tekintettel nézett el a tolakodó mellett az emelvény irányába.

 1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr75676336

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: my shed plans.com 2017.11.01. 00:40:59

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.09.24. 00:02:39

Csutakaszürkeló!!!

Az író-alkotó ember sikere, ha hat.:-) Nézd meg ezt a linket:

reszvetelidemokracia.blog.hu/2008/09/21/bal_jobb_mainstreem?fullcommentlist=1#c3442259

ü
bbjnick:-)