...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

E blog szerzői...

...nem sértődnek meg, nem kapnak sírógörcsöt vagy hisztériás rohamot, nem kiáltanak rendőrért, ha eltér a véleményed az övéktől.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2008.11.19. 19:33 bbjnick

Magyargyűlölet Magyarországon

Címkék: magyarország szabad nép magyar nyelv magyargyűlölet sajtótörténeti jelentőség szolnoki paraszt pettenkoffen august elvakultság völkischer beobachter

„Bármennyire nem tetszik a határon túli magyarokért aggódó honfitársaimnak és a mélymagyaroknak, bizony köszönetet kell mondanom Robert Ficonak és kormányának. Köszönet jár a szlovák politikának, mert ki merte mondani, fel mert lépni a nyíltan náci szervezetek tagjai ellen. Fellép, eljárást indít, vállalja véleményét, szembenéz a két ország közötti konfliktus esetleges elmélyülésével, de kijelenti: nem kér a nácikból, és ami a lényeg, tesz is ellenük! A magyarok meg behúzzák fülüket-farkukat, egymásra mutogatnak, vagy önös, anyagi, politikai célokra használják fel a kialakult helyzetet.”

Aki kedveli a Völkischer Beobachter vagy a Szabad Nép stílusbravúrjait bizonyára értékelni tudja az alábbi szösszenetet is:

www.romnet.hu/jegyzet/jegyz313.html

Ha jól sejdítem sajtótörténeti jelentőségű művel állunk szemben. (A jegyzet utolsó bekezdése különösképpen izgalmas.) Ilyen nyíltan (és elvakultan) magyargyűlölő szöveget talán még sohasem írtak le magyar nyelven.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr82778320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.11.20. 11:14:44

Mondjuk annak van valami diszkrét bája, hogy Slota és pártja miatt egyáltalán nem aggódik a fószer, max egy kicsit rémisztget vele irománya végén.

Az persze más kérdés, hogy ezek a mi faszistáink (sic!) rengeteget ártanak a határon túli magyaroknak. Hogy, hogynem, Fletóék semmilyen módon nem korlátozzák ezeknek a szervezeteknek a működését.

Különben az hétszentség, hogy én sem szeretném, ha ilyen Hlinka-gárdistákra emlékeztető tót gyerekeket látnék itt-ott feltűnni. Akár itt, akár ott.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.20. 17:10:46

Kedves Gasper!

No, attól én is besokalnék ha itt Hlinka-gárdisták mászkálnának:-) Ahogy az is annak a kevés jelenségnek az egyike, amitől fölmegy bennem a pumpa, amit talán nemzeti őrsereg néven műveknek egyes nagyon ráérő polgártársak. Ilyenkor mindig vissza kell fogom magam, hogy ne magyarázzam el ezeknek a nemzettestvéreknek, hogy mekkora balekság/ség, amit művelnek. Bizonyára örülnének a felvilágosításnak:-)

Persze, ha nem a posztkommunizmusban élnénk (ahol marxisták, kommunisták és maoisták tanítják a h*lye magyart a demokráciára), akkor már réges régen létezne önkéntes nemzetőrség, amelyben mindenki kiélhetné felvonulós/parolázós hajlamait és amely fölbecsülhetetlen segítséget tudna nyújtani a szocális munkától és a katasztrófavédelemtől a helyi közrend fenntartásáig (miért ne létezhetne a nemzetőrségnek polgárőr-tagozata???) sokféle közfeladat ellátásában.

A belinkelt cikkhez pedig még csak annyit, hogy a szerzője nyilván beszedett valamit, mert akármilyen agymosott vagy korrupt is valaki tiszta fejjel képtelen volna ennyi zagyvaságot összehalandzsázni. Arra a lehetőségre már gondolni sem merek, hogy a cikkíró-nemzettárs egyszerűen csak egy nagyon ostoba és tudatlan náci, aki a többségi társadalom és a konkurens nácik elleni olhatatlan gyűlöletrohamában f*sta ki magából ezt a sz*rságot. (Bár ezek a magyarázatok még mindig nem adnak választ arra a kérdésre, hogy hol volt ekkor a közlő orgánum felelős szerkesztője???)

Szégyen és gyalázat Magyarországon (és ami utána következik):-(

ü
bbjnick

Csutakaszürkeló 2008.11.21. 18:10:14

Fijjuk, csak a vita kedvéér' annyit azért hozzátenni vagyok kénytelen, hogy a trianoni geodétasegéd helyettese által piros postaironnal realizált vonalon kívül eső magyarok helyzetét az elmúlt hatvan évben NEM az egyenruhás masírozók (mind a kb. 12-en) alakították olyanná, amilyen ma, hanem a "kultúrált" hangú, benyalós külpolitika. A nemzetközi kapcsolatok "ápolására" is igaz az, hogy "az erősebb kutya b*szik", az amelyik nem azon aggódik, hogy jaj, mit ír majd rólam a Népszabadság vagy a Pravda, vagy valami mérvadóként ajnározott ájrópauniós "forrás". "Én, a nagy és erős Vahur, gőzerővel nyomulok, a kis aranyoskák pedig csak hadd próbálkozzanak."
Ez az egyik. A másik pedig az, hogy jó lenne komolyan beépíteni a tudatunkba, hogy Magyarország sorsáról már régen nem mi döntünk, befolyással rá már régen nem vagyunk.
És a szlovákok most megkapták a jelet. Ez ennyi.
Azok az emlegetett vonulósok egész egyszerűen kétségbeesett magyarok, még ha ennek nem is így vannak tudatában, akik tapasztalják ezt a kiszolgáltatott helyzetet: a vízben fuldokló kiszolgáltatottságát a kegyetlen realitásnak. Ők ezt így reagálják le. Ők a mi kapálódzó kezeink. Mi pedig az a tüdő, ami már szinte tele van a folytó folyadékkal.
Én azt mondom, érezzen már tényleg minden magyar felelősséget minden magyarért, a "náci" magyarokért is. Ezzel párhuzamosan, mint végsőkig elszánt lélekbúvárok, fejtsük már fel végre azoknak a világnézeti sablonoknak a szövedékét, amiket kisdobos, úttörő, kisz-es,... neveltetésünk alatt az agyunkra húztak.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.11.21. 18:34:03

Csutakaszürkeló,
nekem az az érzésem, hogy például a Királyhelmecen vonulgató csávók jelentős részének fogalma nincs a magyarságról, mint olyanról. Sőt! Semmiről nincs fogalmuk.
Mint ahogyan annak idején a nyilasok sem voltak különbek az ávósoknál (lásd pl. a sok-sok átigazolást egyik szervezetből a másikba).
Ezzel persze még nem azt mondom hogy ezek nyilasok, habár mondjuk egy Horthyhoz hű Magyar Kir. honvédtiszt kötve hiszem, hogy nem undorodott az ilyen karszalagoktól, amiket most ezek a figurák is viselnek.
Ellenben abban is biztos vagyok hogy kurva rossz választ adnak ezek az egyenruhabuzik a jelenleg sorjázó kérdésekre.

És itt nem a kisdobos, úttörő, kiszes, stb szocializácó beszélt belőlem, hanem a családi (egyébként csont antikommancs) neveltetésem.

Ezzel együtt ezeknek a jelenségeknek az okairól szívesen cserélek eszmét. :)

sat. · http://www.sztandit.blogspot.com 2008.11.21. 19:08:27

kösz az infókat
minden jóut
sat.

Csutakaszürkeló 2008.11.21. 19:26:15

Nem biztos.
Még a cocillizmusban volt nekem szerencsém alhonvédsegéd-helyettesi rendfokozatban 18 felejthetetlen hónapot eltölteni egy mátraaljai elsőlépcsős "szanatóriumban", mint abszolút nélkülözhetetlen "honvéd elvtárs", akinek a hiányát csak kéthavonta egy-két napra bírta el a VSz védelme, és én ebben a katonaéletben azt az egyet örökre megtanultam a másik ember személyiségével kapcsolatosan, hogy SOSE MIT TUDNI. Hasonló benyomás ért, amikor városról falura költöztem. (Jut eszembe erről: a sajtkészítés sem olyan egyszerű dolog, ahogyan Móricka...) Amikor utolsó laktanyában töltött napomon néhány katonacimborámat megláttam polgári öltözetben... Elég az hozzá, hogy a civil életben szóba se áltam volna velük. (Majd ha utólérem Inszeminátor informatikai szaktudását - ebben leginkább bbjnick, de méginkább gabriel syme tud nekem segíteni -, közkinccsé teszek egy fennyképet ennek az "utolsó" napnak egyik késő esti pillanatáról. Ezen úgy festek, mint aki teljesen be van rúgva, de természetesen ennek semmi köze a valósághoz.)
A karszalag. Ami így elsőre, "messziről, hunyorított szemmel", ahogyan annak idején képzőművészeti hajlamokkal megáldott kollégám mondogatta, lerí róla az színvilágában mindenképp erős célzás arra a bizonyos nyilas karszalagra. Ez tény. Az is, hogy elég szerencsétlennek tűnő dolog ez. Igen ám, de mi van, ha egy raffkós (egy f?) emberke provokálja vele a politikusokat? Meg másokat. Közepén a zöld jel egészen egyszerűen a hun-magyar rovásírás H betűje. A "magyar" pol. elit egyik nagy szégyene, hogy erről f*ngjuk sincs. (Biztosan emlékszel, a jó múltkorában rovásírásos fenyegetést kapott a hipernemzeti és hiperkeresztény fidesz valamelyik kerületi irodája, és ezt ott senki nem tudta, nemhogy elolvasni, de hova tenni se.) Ez a H betű aztán értelmezhető Hungáriának is , meg "harcos-nak" is.
A jelek világa csodálatos és gazdag és összetett világ, csakhogy értelmezésükhöz belénk égettek egy sablont, amitől ha el akarsz térni, hát lesz kapsz.
Osztán, hogy ezeket a fiúkat védeni kell vagy kiközösíteni, azt a sok össze-vissza hazudozó média híreiből megítélni nem tudom. Személyesen még nem találkoztam egyikükkel sem.
Eszmecsere: rajtatok áll, mikor gyüsztök.
(A Polgári Jenői Hivatal vett egy fotómasinériát, csináltam tájképeket, majd valahogyan, valahova felpakolom.)

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2008.11.21. 19:46:53

Csutakaszürkeló,
volt a családban faszista (sic!) ludovikás katonatiszt, meg cőger is, abból a bizonyos Iskolából, ott a határon. Sőt! Egyik dédnagyapám K.u.K. tüzérfőhadnagy volt az első háborúban és '18 őszén még visszafelé tartva az alakulatához -valamely nézeteltérésből kifolyólag- felképelte a Szamuely et.-t a Nyugati pályaudvaron.
Egy szó, mint száz: vannak "rovott" múltú katonaemberek a családban, de mindegyik csak taknyos senkiháziként emlékezett az ilyen paramilitáris bohócokra. Legyenek azok leninfiúk, kisnyilasok, vagy éppen kékparolis ávósok. Ezek a mostani "egyenruhások" pedig legjobb indulattal is zavarosfejű figurák, akik a legtöbb szívességet teszik mostanság a Gyurcsány-Szilvásy-Fico-Slota brancsnak. És a legrosszabbat az összmagyarság valós érdekeinek. Arról nem is beszélve, hogy ezek a mi karszalagos magyarjaink igazi pandantjai a már emlegetett Hlinka-gárdisták mai epigonjainak.

Vagy itt van ez a kis fotó:

m.blog.hu/sz/szlovenszko/image/pospolitost.jpg

Lehetnének akár a mi gárdistáink is, így első blikkre.


A sajtkészítés pedig valóban nem egyszerű dolog, nem is állítottam az ellenkezőjét :)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.11.22. 01:04:30

Gasper & Csutakaszürkeló!!!

Most csak annyit, hogy: Popper Péter zsidógárda szervezését szorgalmazza és értetlenségének adott hangot, amiért a cigányok még nem robbantottak ki polgárháborút...

Szándékozom írni egy rövid bejegyzést Illyésről, a kollektív közösségtudatról, a magyargyűlöletről (és az általatok is vitatott kérdésekről), de valószínűleg telibekapott egy vírus és pillanatnyilag úgy fáj a fejem (is), hogy nem látok:-(

Amint látom a monitort, megmondom/megírom a frankót. Mosmánasztán!!!:-)

ü
bbjnick
süti beállítások módosítása