...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2011.06.28. 16:57 Csutakaszürkeló

Nyílt levél a napköziből

Címkék: hegedűs zsuzsa minden gyerek lakjon jól alapítvány huszonnyolcezer forint

Kedves Mindengyereklakjonjól Zsuzsa néni!

Én egy olyan gyerek vagyok, aki, ha ez a negyven darab kiscsibe vágójószággá megnő, tuti, hogy többször is jól fogok lakni, köszönöm is ezt szépen a Zsuzsi néninek, most egy új kéréssel fordulok a Zsuzsa nénihez: tessék nekünk elintézni, hogy minden jóllakott gyerek, ha jön a tél, ne fagyjon meg!

Addig is, élvezve a Zsuzsa néni jóságát, köszönök mindent:

Szürke Ló Főnök Junior

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr813022311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.06.28. 17:48:20

Valamint megkérném az illetékes elv… szóval, szerveket, gondoskodjanak arról is, hogy ez a harminc kiscsiba, illetve féltucat nyúl valahogyan el ne enyésszen, még mielőtt az asztalunkra kerülhetne vagy egyéb módon hozzájárulhatna a család jólétéhez…
Mert csak nem vezethet mindenki áramot a kerítésébe… vagy igen?

Azt meg külön köszönöm a feljebbvalóknak, hogy a tanévet meghosszabítani tervezik - a kedvezményes éheztetés is segít valamit a korgó nyomorégésen…

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.06.29. 18:28:54

@Csutakaszürkeló:!

Nem tudom másként megfogalmazni, csak úgy, hogy olyan ez az egész, ami most folyik körülöttünk (és rajtunk), mint amikor a zenekar elvesztette az "egyet" és összevissza játszik. Az egyik zenész utol szeretné érni a másikat, miközben az megpróbál az őt utolérni igyekvőhöz lassulni. És mindezt legalább hetvenen játsszák, az eredmény pedig egyre nagyobb káosz.

Amíg nem áll valaki a zenekar élére és nem adja meg az "egyet", amíg nem mond valaki valami konkrétumot, ami értelmezhető és számonkérhető, addig...

ü
bbjnick

Balu424 2011.07.01. 21:44:02

Tényleg nem akarok ünneprontó lenni, mert amit ez a hölgy tesz, az csodálatos, emberfeletti cselekedet!
De a kérdésem: ez a nő nem távoli rokona Michael Jacksonnak? :-)

Balu424 2011.07.01. 21:44:58

@Mormogi Papa: Kedves Zsuzsa néni!

Kaphatnánk a nyuszik mellé 50 méteres hosszabbítót is, amely a kerítésig elérne? :-D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.07.02. 07:35:39

@Balu424:

"ez a nő nem távoli rokona Michael Jacksonnak?" --- kérdezed.

Jól írod: nem távoli. #:-|

ü
bbjnick

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2011.07.03. 22:04:32

@Balu424: A XXI. század bölcs találmánya ez a mediatizált jócselekedet (ámbár rémlik, mintha Valaki azt mondta volna, hogy a jó cselekedet nem kérkedik...)
Szóval a zsenilis truvájj:

Ez egyszerre panem ÉS circenses...