...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2019.03.02. 05:33 Szabó A. Imre

A gondolati egyneműsítés eszközei

Címkék: média internet sajtó kommunikáció szólásszabadság globalizmus világháló politikai korrektség véleményszabadság közösségi média progresszió véleményterror véleménymonopólium konszenzusterror véleménydiktatúra homogenizáció

A világhálós fórumok ellehetetlenítése az információs háború része. Régebben, az internet hajnalán, amikor az emberek behálózása, a virtuális kommunikációs térbe való beterelése, felszoktatása volt a cél, a szólásszabadság, a gondolatok szabad áramlása egy teljesen logikus szlogen volt, amivel meg lehetett győzni a népeket a világháló előnyeiről. Miután ezen túl vagyunk – ma már fingani sem tud senki egy egészségeset a hálózat nélkül, gyakorlatilag minden hivatalos és magántevékenység legalább részben, ha nem egészében az interneten zajlik –, a fő csapásirány a világháló feletti ellenőrzés, kommunikációs és tematizációs monopólium megszerzése lett. Úgyhogy a szólásszabadság és a gondolatok szabad áramlása ma már fake news-gyártás, pánikkeltés, gondolatbűnözés, terrorizmus, globális veszély, amitől minden módon és eszközzel meg kell védeni a világfalu tisztességes polgárait. Mindennek semmi köze az összeesküvés-elméletekhez, ez a dolgok logikus menete. Megváltozott a világtrend, akik néhány éve még abban vélték érdekeltnek magukat, hogy minél többen elmondhassák a mondókájukat, ma már abban vélik érdekeltnek, hogy rajtuk kívül lehetőleg senki. Igaz ez a legnagyobb játékosokra ugyanúgy, mint a legkisebbekre. Aki érti az idők szavát, az a fórumokban is a homogenizáció, a gondolati egyneműsítés eszközét látja és ennek szellemében is működteti, fejleszti: se szeri, se száma ma már a különféle, e célt szolgáló kommunikációs és pszichológiai technikáknak-technológiáknak. Ezzel szembemenni felesleges, mert lehetetlen — a személy feladata ugyanaz marad, mint eddig is, mindig is volt, védeni integritását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr314662961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.