...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2019.11.01. 23:33 Szabó A. Imre

A túlélők kötelezettsége

Címkék: történelem szabadság gyilkosság biblia felelősség túlélő méltóság kötelezettség művi abortusz jeremiás könyve magzatgyilkosság

„Mielőtt megalkottalak anyád méhében, már ismertelek” (Jer 1.5)

Belegondoltatok már abba, hogy mi tulajdonképpen valamennyien művi abortusz-túlélők vagyunk?!

1957 óta Magyarországon több, mint hétmillió magzatot gyilkol/tat/tak meg a szülei! Volt olyan év (1969), amikor 154000 élve születésre 207000 művi abortusz jutott. A hatvanas-hetvenes-nyolcvanas években egy megfogant életnek nagyságrenddel kisebb esélye volt, hogy „megússza” a terhességmegszakítást, mint egy, anno, a német koncentrációs táborokba vagy a szovjet Gulágra elhurcolt fogolynak, hogy túlélje a fogságot! S az arány ma sem sokkal jobb: 90000 körüli élve születésre 35000 körüli művi abortusz jut.

A túlélőknek kötelezettségei vannak! Véget kell vetnünk ennek a tébolyult, sátáni vérengzésnek! Ha nem teljesítjük küldetésünket és nem tiltatjuk be a művi abortuszt, hitvány és értelmetlen volt/van/lesz az életünk, az utánunk jövők csak megvetéssel gondolhatnak ránk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr7715291724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.