...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

E blog szerzői...

...nem sértődnek meg, nem kapnak sírógörcsöt vagy hisztériás rohamot, nem kiáltanak rendőrért, ha eltér a véleményed az övéktől.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2008.10.30. 19:19 Csutakaszürkeló

Kezdődik a valóságsó

Címkék: melegfront hedonista csutak frontális lobotomia globális klímaváltozás kürénei

Volt egyszer, hol nem volt, volt három fényescsempés folyosó. Az első volt a földszinten, a második az elsőn, a harmadik pedig a másodikon.

E három folyosón ápolódott három régi barát.

A földszinten Lajos, még éppen csak leépülőben, az első emeleten Feri, a leépült, a második emeletin pedig Matyi, az elmeholt. Állapotuk szerint emelkedő rendben.

(A másodikon annak idején szegény Csutak élt, még a frontális lobotómia műtétje előtt.)

Lajosnak, A Kezdőnek melegfront idején mindig megfájdult a feje.

Feri A Leépült ilyenkor átérezte lénye nyomorúságát.

Matyi Az Elmeholt Aki Kilépett az emberiség jövőjéről vizionált.

A globális klímaváltozás egyre több ilyen napot hozott.

Ezeken a napokon a második emelet csak saját felelősségre látogatható; Matyi Az Elmeholt Aki Már Kilépett ugyanis 8 napon túl gyógyuló súlyos kudarcélményt képes okozni ilyenkor minden kedves hedonista rokonszenvű látogatójának.

A Kürénei-fiúk egy időben fel-feljárogattak, csak úgy "provokálom-kigúnyolom-jót röhögök" közösségi játékot játszani, de amikor egyszer Kürénei Karcsi olyan kegyetlen terhelést kapott, hogy felelős gondolkodásba esett, ijedtükben felhagytak ezzel a szórakozással...

A három jóbarát és a Kürénei-fiúk kalandjai ezután csak a magyarido.blog.hu-n!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr41741130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://magyarido.blog.hu 2008.10.30. 23:56:12

Csutakaszürkeló!!!

Hajrá három jóbarát és hajrá Kürénei-fiúk!!! De a közönség azért még Csutakot is visszaszavazhatja a sóba? Ugye?!:-D

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2008.11.01. 07:55:14

Van egy mesém három jóbarátról kiknek történeteit, egy Konzervatóriumbéli posthoz gondoltam becsatolni kommentként, de egy bbjnick nevezetű úr meg egy másik pontosan elmodták amit gondoltam magam is a témáról, így hát félreálltam.
Talán nem kapcsolódom tökéletesen a fenti íráshoz, de most mégis kibukik belőlem, gondolom azért mert emlékeztet a különböző postok és beírások vitáira. Na jó a lényeg.
Van három jóbarát akik azt a tizenhárom napot mindvégig egy gondolattal, egy akarattal élik át, s aztán elválnak útjaik. Az első menekül a tömeggel, mert részt vett az utcai harcokban, hősként ünneplik külországban, jól érzi magát. A második tettei súlyától retteg,meglapul, s bár nincs ínyére a dolog, hogy rejtőzködése biztos legyen, résztvesz a konszolidációs ügymenetben. A harmadikat elkapják, alig menekül meg az akasztófától, és ők hárman 30, 40.50 év távlatából mire emlékeznek és hogyan? Mit adnak át és hogyan?
Tulajdonképpen egy külön postot akartam a témáról írni, mert valamelyik vitában, mely az évfordulót érintette egy nyilván fiatal jópofának tartotta úgy kezdeni a kommentjét, hogy " na akkor most hányjunk egy jó nagyot". Mert ő mindent tud és egyáltalán nincsenek kérdései, kétségei pedig semmiképpen.
süti beállítások módosítása