Megnéztem, hogy az EU-s szabályozás szerint mire rakható rá a BIO-címke. A feleségem vett egy nagyáruházban egy csomag „bioparadicsomot”; a csomagoláson szerepelt egy kód, arra rákerestem az interneten; a kód alapján megtudtam, hogy Spanyolország melyik tartományában termett és, hogy egy EU-s rendelkezés szerint, bioterméknek minősül, mert – és ez a lényeg! – „környezetazonos” módon termesztették, azaz szabadföldi termesztéssel. Szó sincs tehát vegyszer- vagy gmo-mentességről, pusztán arról, hogy olyan helyen termett, ahol szabadföldi termesztéssel megtermelhető a paradicsom. Az EU-nak ez már elég ahhoz, hogy engedélyezze a BIO-termék címke használatát...
„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”
2019.09.07. 05:11
Bio, bio, bio...
Címkék: európai unió környezetvédelem mezőgazdaság természetvédelem globalizmus fenntarthatóság biotermék biotermesztés vegyszermentesség biotermék-címke gmo-mentesség környezetazonos termesztés élelmiszerpolitika
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr5815300926
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.