...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

E blog szerzői...

...nem sértődnek meg, nem kapnak sírógörcsöt vagy hisztériás rohamot, nem kiáltanak rendőrért, ha eltér a véleményed az övéktől.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2009.08.10. 21:37 Csutakaszürkeló

Háborúba izzítva

Címkék: magyarország háború lízing hepatitis

Háború lesz.

Egy, nála harminc kilóval soványabb hölgy, megunva, hogy a háta mögött a nyílt utcán lekurvázzák, vette válláról a kapát, megfordult és úgy leverte a "Dögöst", mint vak a poharat.

A "Dögös" harminc kiló plussza a serény tészta és far-hát ("segg-hát") fogyasztásból, valamint az egész napi semmittevésből adódik, rakódik.

Az ám! A "Dögös", ha akarná, akármikor eláraszthatná a falut hepatitis A meg B kórokozókkal, hogy csak a sejtmag nélküli, élő és élettelen lét határán vegetáló szervezeteket tekintsük. Gyerekekkel pedig már úgyis elárasztotta.

Hát, szóval, ma kapott.

Délután aktív, konspiratív célú szekérforgalom. Lízingelt gebék patái csattognak az aszfalton. Fel és le. Oda és vissza. Az asszony lába hátul lóg, a gyerekek kétoldalt. Terjedelmes hátsójú nőszemélyek kiabálnak az utcán tücsköt-bogarat. Izzik a délután...

...a boltos néni nem ad hitelbe flakonos ("hajléktalan") műtrágyapárlatból, mondván karakánul, az urad a múltkor kis kurvának nevezett; higgye el, én ezt nem tudtam, szól a riposzt - a polgármester autójának közben betörött a szélvédője... izzás van.

Nyár van Magyarországon.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr691301494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.08.14. 08:50:09

"Nyár van Magyarországon"

És még jó pénzér' fűtenek is..!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.08.15. 17:35:50

Kedves @inszeminator:

Romák „elfogtak” egy sötét terepjárót – ezt a címet adta cikkének a Népszabadság. Az alcím szerint a vadásznak „szerencséje”, hogy ismerte a helyi kisebbségi önkormányzat elnökét, aki egyébként szintén a törvénytelenül „igazoltatók” közt volt. A cikk minden momentuma szakadéknyi távlatot nyit az olvasó elé...


www.gondola.hu/cikkek/66568

Pedig elérkezett az ideje, hogy ezért valakik végre már számot adjanak!!!:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2009.08.19. 00:59:29

Ide azért nem írtam, mert féltem, hogy nem jól értem.
Pedig dehogy!

Csutakaszürkeló 2009.08.19. 19:36:28

Tudod, mit mondott az a fiatalember, aki miután a fél doboz pálma ragasztó delejes szédületéből kissé zúgó realitás érzettel, behugyozva, hazafelé indult a köztemető rejteket nyújtó síremlékei közül, és a késő őszi korasötétben egy félős nénike, aki éppen szegény, megboldogult ura hantjától topogott elő, kíséretét kérte, mondván, nagyon fél egyedül a sötétben...
"Én is féltem, amíg éltem..."

Hát, így élünk mi falun.
süti beállítások módosítása