...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2010.12.18. 11:43 Csutakaszürkeló

Provokáció

Címkék: orbán fidesz kormány értelmiség vidék

Kormányunk, pártunk - s annak parlamenti kétharmada - januártól megkezdi a vidék értelmiségi tartalékának felszámolását; annak az értelmiségnek lészen majd csatornatisztító és útkaparó munkája, szigorúan a köz hasznára, amelyik éveken át bízott abban, hogy lesz még olyan vezetője hazánknak, aki az elcigányosodott (nekik legalább nyolcvan százalékuk rokkantnyugdíjas, erről azért tudjunk!), erkölcsileg lezüllött, szenvedélyek betegévé vált, megvénült, kiaszott, kemény teleken a saját házában - sokszor ősei házában - tűzifa hiányában fagyoskodó, majd csendben megfagyó emberek között kitartó, őket felemelni próbáló, ezért kemény áldozatokat vállaló falusi, évek óta hivatalos munka nélkül vegetáló értelmiségieket nem csak politikai deklarációk szintjén fogja megbecsülni.

Közeledik az átkok ideje.

Szürke Ló Főnök jövő év elején megint a parlamentbe készül. Huszonnyolcezer ötszáz forintokat visz majd magával, majd felajánlja azokat, a kormány tagjainak jobb gyógyszer és orvosi ellátása nemes céljára.

Ha addig akár csúnya betegség, akár fagyhalál akadályt nem támaszt.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr52523639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.18. 16:25:04

Kormányunk, pártunk - s annak parlamenti kétharmada - januártól megkezdi a vidék értelmiségi tartalékának felszámolását;

és ezt hogyan teszi? és hogyan lehet, hogy nektek az orbán kormány kétannyira rossz, mint a legsötétebb komcsi uralom. kendőzetlen leszek. mi az apám faszát akartok már. te is, bbjnick is. áruljátok már el! és mennyi idő alatt?

/annyit azért megjegyeznék, hogy ha elkerülte volna a figyelmet, hogy megmondás volt rá, hogy a rokik felül lesznek vizsgálva. tán nem marad annyi roki cigány a végére./

elnézést a hévért, de kurvára unom ezt a kormányalakulás másnapján égre sikkantott sakálnyihogást. bocs.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.12.19. 23:53:08

@Grift:

Hát, tudod, ma beszéltem @Csutakaszürkelóval és ami(ke)t mesélt, ahhoz képest még nagyon visszafogottan írt a bejegyzésben. Én nem tudnék ilyen "visszafogott" lenni:-(

Nagyjából tudom, hogy ő mit tett bele az elmúlt tizenévben abba a vidékbe, abba a közösségebe, ahol él és azt is ismerem, hogy a mindenkori hatalom mit tett azzal (a vidékkel, közösséggel).

Most azt kell megérniük/megélniük, hogy ilyen mélyen még sohasem volt:-( Először a diplomás önkormányzati státuszokat szüntették meg, majd mára már a rendelkezésreállási támogatás megvonását is kilátásba helyezték (@Csutakaszürkelő szerint jóeséllyel (de még azt sem biztosan) mehet árkotásni a harmadik faluba); nemrég pedig egy olyan bp.-i, államilag erősen nyomott, alapítvánnyal kellett volna "közösségfejlesztési" képzés témában telefonon (meg)egyezkednie, akik azt sem tudták, hogy abban a kistérségben, ahol nekik működniük kell(ene), milyen települések is vannak:-/)

(@Csutakaszürkeló felhatalmazott, hogy ezeket elmondjam, mert ő nincs éppen internetközelben.)

Onnét nézve ezek a kérdések nagyon másként látszanak, mint a pesti belvárosból:-(

ü
bbjnick

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.20. 01:46:54

@bbjnick: Tudtommal most gyökeres átalakítási programba kezdtek. Ennek ez az első lépése, miszerint elvágják az összes, eddig működő támogatási formációkat, és ezek helyett igyekeznek kiépíteni egy másikat. Nincs semmi biztosíték afelől, hogy az új jobb lesz, mint a régi, azonban a régieket legalább felszámolják végre. Interregnum van, még mindig :-) (ja, számomra is világos, hogy kiöntik a gyereket is itt-ott a fürdővízzel, de nekem sem volna jobb ötletem arra vonatkozólag, hogy megszabaduljunk tőlük, a lehető legnagyobb mértékben)
Üdv. Misi

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.12.20. 12:46:50

@bbjnick:
ez egy elég szomorú helyzet. csutaké az egyik szempont, a központi hatalomé, az önkormányzatiság túlpumpálásáé a másik. de! ha csutak leírja, hogy mi fáj, akkor értem. annyit írt, hogy írtja a cigányszaddam a magyart. indoklás nélkül. erre a most megtörtént indoklásban, ha nem mesterségesen kívánunk sejtelmeskedni, akkor mind a pesti belvárosban, mind a rögvalóban szükség van. mindennek az alapja a tiszta egyenes beszéd. az nem megy, hogy kést szúrtak a magyarba! emberek! és ennyi. és nincs magyarázat.

Balu424 2010.12.20. 18:30:37

Csúnya dolog ez kérem szépen.
Nem is folyok bele, hanem nézem tovább a Derszu Uzalát.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2010.12.20. 20:25:52

Ha azt hiszitek, hogy ez csak arrafelé okoz gondot - hát nagyon tévedtek. Minden területen megszívják olyanok IS, aki csak becsületesen dolgoztak, mikor hagyták őket. És akik most ott állnak,hogy holnaptól nyista: nincsen munkájuk és ötvenakárhány évesen ne is reméljenek. A nyugdíj meg még a jövő ködében - és csak feltételesen :-(
Szeretnék bízni benne, hogy még az én életemben lesz itt Kánaán - akkor is, ha beledöglünk. Ebből csak ez utóbbi bizonyos - feltehetőleg elébb következik be a remélt állapotnál.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.20. 21:55:31

@Mormogi Papa: Gonosz módon épült fel a hálózat. A mostani események, amit @Csutakaszürkeló is említ, világítanak arra rá, hogy a népek jelentős részét - mintegy - túszul tartják még mindig, egzisztenciálisan azok, akiknek itten 60-egynehány évük volt a hatalomkiépítésre := ha változtatni akarsz lényegileg, azonnal vétlen emberek garmadáját sújtod vele (ilyen gazságot sajnos nem nehéz létrehozni, pár túsztörténet is megteszi). Valamiképpen a regnáló kormány nekiállt ezt felszámolni. Irtózatosan csúnya dolog ez, majdnem olyan, mint amikor a róka rágja le saját lábát szabadulásáért. Nem tudok ebben ítélni, nem is akarok. De! Ha belefogtak, remélem sikerül, és nem lesz hiába az áldozat. Ha mégsem, ha mégsem sikerül, úgyis együtt veszünk mind, a szebb halálban reménykedhetünk max. (ez nem összeesküvés-elmélet)
Üdv. Misi

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.20. 22:22:58

@csutakaszürkeló: ne értsen félre, nem akarom szándékosan félreérteni. Kell legyen erre valami intézményes megoldás, mégha éppen most faragják is azt ki. Átkok szempontjából meg tudom erősíteni, ha eljön az ideje. Szerintem még nem - de nincs sok hátra.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2010.12.20. 22:24:58

Nem beszélve arról, hogy egy rendes átoknak alaposan tervezettnek kell lennie :-)

Csutakaszürkeló 2010.12.21. 11:41:43

@Mihint: @Mormogi Papa: @Grift: @Balu424: írtam nektek bejegyzést, kapkodva, sajna... de hát a körülmények...