...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2011.10.05. 00:01 magyar_idő_kollektív

delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14610031 &...

Címkék: magyarország magyarság virtuális valóság gyűlölet virtualitás magyaridő blog sztárblogger blogceleb neonépiprimitív magyar idő

 
...delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14610802 & delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14611141 & delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14611258 & delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14611615 & delphoijosda.blog.hu/2011/09/12/vii_35/fullcommentlist/1#c14611841 (a)vagy rólunk írták
 
„(...) Lenyűgöző a humorod és az a szellemesség is, ahogy a mocskolódásaidat kicsillagozod, de értelmes beszédhez ez kevés. Én téged egy rosszándékú, jellemtelen, kifejezetten tájékozatlan és buta figurának tartalak, de ami ennél fontosabb: küldetéstudatos, lázító bajkeverőnek. (...) ...azt várnám el, hogy a gyűlölettel és primitívségekkel teli holdkóros dolgaidat máshol terjesszed, ne ezen a helyen. (...) Érdekes, hogy ha megjelenik itt Málnási, akár milyen keresetlenül és provokatívan fejezi ki magát, akár csak szórakozásból is, valahogy sem én, és tudtommal senki más nem gondolja róla, hogy gyűlöletből tenné azt. Ha egy ArmaGedeon már olyan mélyre ássa magát a vakoló összeesküvéssel kapcsolatos bejegyzéseivel, hogy már mélyebben jár mint az olajfúró tornyok gyémánt fúrófejei, és a talpát már-már a pokol tüze perzseli, akkor sem érződik nála valahogy az a zsigeri gyűlölet, ami bbjnick-ből úgy fakad fel, mint az érett kilisből a genny. Nekem ne magyarázzon a szeretet vallásáról az aki gyűlöl, aki a saját egyházával is szembe megy, láthatóan elemi tudatlanságból, vagy ami még ennél is rosszabb pusztán az önhittségétől vezérelve. bbjnick üvölt. Üvölti a gyűlöletet, az indulat, a gőg, a hamis kétértelműség, a cinikus hazudozás a »stílusa«. Mond ő »ü«-t, meg »á«-t, és »bú«-t és »bá«-t is, csak egyenes választ nem ad sose. (...) ...te a irritálóan aljas Novák Elődkét szajkózod, vele kerülsz újból és újból egy platformra, te buta féreg, te! (...) ...ki ő? Nekem a legtaszítóbb farizeus arc, a Taking Heads-es avatarral, és a jobbikos prolidumáival. »Simán elhiszi« ArmaGedeon szövegét Orbán titkos társaságbeli működéséről, de azt nem fogja fel, hogy a geddonista rendszeren belül, az ő feltüzelt nacionalizmusa éppúgy »vakoló kreáció«, azaz ő maga is kreatúra. Nem veszi észre, hogy akiket gyűlöl azok a saját egyháza által hivatalosan - és nyilván ezerszer átgondoltan - támogatott pártok stb. Én ugyan semmire nem tartom azt az irodalminak szánt gügyögést, amit a blogján nyomat, és aminek annyi a mondandója, hogy a Széchenyi tervek és Széchenyi filmek, Széchenyi konferenciák és plakáterdők után a fidesznek esetleg - bbjnick tanácsára - Széchenyit kéne felfedeznie. Mert ő felfedezte :D Tipikus »vizesnyolcas«, egy darab eredeti gondolat nélkül. (...) Az aki a jelen helyzetben egy azóta már ki is engedett Budaházy féle csóka kapcsán az »Orbán takaroggy!« szlogennel jön, az szerintem buta. Az aki az előbb idézett armagedeoni szöveg kapcsán nem érzi a saját szerepét, az buta. Aki nem érti, hogy az adósságcsapdában pont az a csapda, hogy a sajnálatos módon mára elköltött pénzek visszafizetésének a megtagadása pont ahhoz vezetne, hogy az ő közmunkázó ismerőse még azt a rohadt 28 ezret se kaphatná meg, az buta. Hogy valóban aljas-e, az valóban olyan vád, ami nem bizonyítható, de ezen a blogon az egyetlen akinak a szövegei alapján ez bennem felmerül. Egyébként meg én nem gondolom, hogy ő valóban »népies« arc lenne. Jól játszott manír maximum.” 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr263284185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.