...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2012.02.12. 14:44 bbjnick

Kérem, nyugtasson meg engem és a hozzám hasonlóan aggódókat...!

Címkék: oktatás magyarország botrány béke magyarság tanár manipuláció baloldal virtuális valóság bal visszaélés katolicizmus virtualitás ellehetetlenítés balsors balliberálisok valós frontvonal valóságigény botránykampány

 
Nyílt levél Botos Máté úrnak, a PPKE-BTK dékánjának
 
 
Tisztelt dékán úr!
 
Mint katolikus keresztény, az Egyház (reményei szerint hű) tagja fordulok Önhöz és kérem megnyugtató válaszát.
 
Nemrégiben, mezei hírolvasóként, a Világhálón való böngészés közben több virtuális fórumon is egy e-mail másolatával találkoztam, mely e-mail – állítólagos – szerzője Ön. Az e-mail – többek között – arról tájékoztatja címzettjét, hogy (idézem „Önt”): „Ígéretemnek megfelelően lefolytattam egy eljárást *** [a nevet személyiségi jogi megfontolásokból töröltem az idézetből] tanár úr ügyében. Az óraadó oktatóval szembeni vizsgálat január végén bizonyítottság hiányában lezárult. Az álnéven történt publikálás nem bizonyítható, azt csak az elkövető beismerése eredményezhetné - ez viszont nem következett be. A sajátos helyzetben tehát úgy ítéltem meg, hogy februártól kezdve az óraadó kolléga által jegyzett kurzusokat célszerűbb és mindenki számára megnyugtatóbb más oktatókkal biztosítani.”
 
Az e-mail tartalma megdöbbentett. Az e-mail-t idéző kommentelő nickneve alapján – állítólagos – válaszát össze tudtam kapcsolni az ú. n. „@tölgy-üggyel”, amely az én szememben – és, gondolom, ezzel rajtam kívül számosan lehetnek még így – az utóbbi idők egyik legfelháborítóbb, legképtelenebb és legaljasabb „virtuális” lejáratókampánya volt.
 
Kérem tehát, úgy is, mint köztiszteletben álló intézményvezető tanárt és közismert tudóst és úgy is, mint katolikus testvéremet, nyugtasson meg engem – és a hozzám hasonlóan aggódókat –, hogy a hivatkozott e-mail szerzője nem Ön és az abban foglaltak nem felelnek meg a valóságnak! Kérem, nyugtasson meg, hogy egy „nicknéven” megfogalmazott állítólagos vélemény miatt, – s különösen – névtelen feljelentés alapján, a bizonyítás kényszere nélkül, Ön szerint sem lehet ma senkit nyilvánosan megbélyegezni, zaklatni, meghurcolni, erkölcsileg és egzisztenciálisan ellehetetleníteni! S, kérem, nyugtasson meg, hogy Ön szerint is nagyon komoly veszélyt jelentene valamennyiünk számára, ha a katolikus értelmiségi elit alantas politikai manipulációk, a társadalom nyugalmát és békéjét megmérgezni törekvő gonosz szándékok eszközévé és játékszerévé válna!
 
 
Megnyugtató válaszának reményében üdvözli Önt:
bbjnick
 
u. i.
A levelet elküldöm a „sajtó”-nak is.
 
***
 
(A levelet elküldtem Botos Máté PPKE-BTK dékánnak és Rajcsányi Gellért (ergé) főszerkesztő-helyettesnek (mandiner.hu).)
 
 
***
 
Apdét vagy kiegészítés, 2012. február 14.:
 
Nocsak!
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr254096805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.