...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

E blog szerzői...

...nem sértődnek meg, nem kapnak sírógörcsöt vagy hisztériás rohamot, nem kiáltanak rendőrért, ha eltér a véleményed az övéktől.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2012.04.06. 21:10 bbjnick

Olvasom: „...a tolerancia szószólói intoleránssá váltak...”

Címkék: kultúra vallás agresszió erőszak társadalom liberalizmus esélyegyenlőség morál erkölcs rend kereszténység hatalom posztmodern hagyomány kisebbség emberi jogok modernitás gonoszság intolerancia katolikus egyház

 
 
 
 
Olvasom: „2009-ben a gyűlölet-bűncselekmények 29 százaléka vallási meggyőződés ellen irányult. Skóciában a skót kormány 2011. novemberi felmérése alapján a vallási erőszak 95 százaléka a keresztények ellen irányult, Franciaországban ugyanez a szám 84 százalék.” (mandiner.hu/cikk/20120329_gudrun_veronika_kugler_az_europai_keresztenyellenessegrol_intoleranssa_valtak_a_tolerancia_hirdetoi)
 
Idézek egy kommentsorból:
 
„Komavary · http://pulpfiction.hu 2012.04.06. 19:12:33

@bbjnick: »Skóciában a skót kormány 2011. novemberi felmérése alapján a vallási erőszak 95 százaléka a keresztények ellen irányult,«

Skóciában a vallásos lakosság valamivel több, mint 95 százaléka keresztény.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Scotland

»Franciaországban ugyanez a szám 84 százalék.«

Franciaországban a vallásos lakosság valamivel több, mint 84 százaléka keresztény.

en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_France#Statistics

Úgyhogy a fentiek csak azt jelentik, hogy arányaiban ugyanannyi vallási erőszak irányul a keresztény hívők, mint a nem keresztény hívők ellen.

Bár meg kell hagyni, a 85 és a 95 százalék jól hangzik.”

(mandiner.blog.hu/2012/04/06/keresztenyek_a_keresztenyellenessegrol/fullcommentlist/1#c16306593)
 
„bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.06. 20:44:43

@Komavary:

Ezek a számok, ezek a számok!

A probléma csak ott van, hogy ezeknek a vallási indíttatású gyűlölet-, pontosabban vallási erőszak-bűncselekményeknek a 95 ill. 82%-át a lakosság(ok) nemkeresztény 5 ill. 15%-a követi el.

Hoppá!

ü
bbjnick”

(mandiner.blog.hu/2012/04/06/keresztenyek_a_keresztenyellenessegrol/fullcommentlist/1#c16307311)
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr964368652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tricia McMillan 2012.04.07. 02:17:51

OFF:
Nézhetjük úgy is a dolgot, hogy a materializmus, kommunizmus, ateizmus stb. is vallás.
Ha úgy gondolom, a te pénzedre nekem nagyobb szükségem van, mint neked, felfoghatjuk hitbéli különbségnek is.
ON:
Mindenesetre a számokból azt látom, hogy aki nem keresztény, az nagyjából mind bűnöző.
Ezt, azért így nem hiszem. Inkább vagy arra tudok gondolni, hogy a statisztika csodákra képes, vagy túl érzékenyre lett állítva a műszer.
süti beállítások módosítása