...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2019.02.05. 23:59 Szabó A. Imre

Mi a me too-kampány értelme?

Címkék: média kampány sajtó család férfi férfiak nők katolikusok biblia párkapcsolat kereszténység jános evangéliuma globalizmus házasság katolikus katolicizmus politikai korrektség katolikus egyház progresszió nőkérdés fátimai jelenések me too-kampány

Mi a me too-kampány értelme? A nőket bármi áron és bármi módon szembe kell fordítani a férfiakkal, mert amíg minimális bizalom van a nők és férfiak között, addig nem lehet a családot, mint (szakrális) intézményt elpusztítani.

Carlo Caffarra bíboros, Bologna nyugalmazott érseke, a II. János Pál Házasság- és Családtudományi Pápai Intézet alapító elnöke, jelenleg az Apostoli Szignatúra Legfelsőbb Bírósága, valamint a Pápai Életvédő Akadémia tagja, május 19-én interjút adott az Aleteia nemzetközi katolikus hírportál újságírójának. Az interjúban felidézte levélváltását Lúcia nővérrel. A fatimai látnok a következőket közölte Caffarra bíborossal: »Eljön az a pillanat, amikor a döntő küzdelem Krisztus uralma és a sátán között a házasságról és az egyházról szól«.

A főpásztort, aki akkor még egyszerű pap volt, 1981-ben II. János Pál pápa megbízta az általa alapított és a nevét viselő Házasság- és Családtudományi Intézet megszervezésével. Az első években, 1981-84-ig sok nehézséggel kellett szembenéznie, mivel az Intézet sem az egyházon belül, sem az egyházon kívül nem talált egyértelműen kedvező fogadtatásra következetesen hirdetett nézetei miatt. Ez nagy aggodalommal töltötte el Caffarra bíborost, aki elhatározta, hogy levélben fordul Lúcia nővérhez, az egykori fatimai látnokhoz. (...)

(...)

Caffarra bíboros visszaemlékezésében felidézte a levél tartalmát. Mindössze annyit közölt a látnokkal, hogy az új Intézetet [Házasság- és Családtudományi Pápai Intézet] a pápa akarta és most nagyon nehéz perceket élnek át. Pusztán a nővér imáit kérte, hozzátéve, hogy nem vár választ. Mint ismeretes, csak a püspökön keresztül volt lehetséges felvenni bármilyen kapcsolatot Lúcia nővérrel, így Caffarra atya Alberto Cosme do Amaral püspöknek, Leiria akkori főpásztorának címezte a levelet, aki továbbította azt a nővérnek.

Nagy meglepetés volt Caffarra atya számára, amikor két-három hét elteltével megérkezett a válasz; egy hosszú, kézzel írt levél, amely a következő szavakkal fejeződött be: »Atya, elérkezik a pillanat, amikor a döntő küzdelem Krisztus uralma és a sátán között a házasságra és a családra vonatkozik majd. Azoknak, akik a család javáért fáradoznak, üldöztetésben és szenvedésben lesz részük. De nem kell félniük, mert a Szűzanya már letaposta a sátán fejét«.

»Mindezt szívemben őrzöm és a sok nehézség közepette, amelyekkel időközben találkoztunk, – nagyon sok volt – ezek a szavak mindig nagy erőt adtak« – nyilatkozta Caffarra bíboros, hozzátéve, hogy Lúcia nővér szavai több mint három évtized után kezdenek beteljesedni.

(...)

Az Aleteia katolikus világhálónak adott exkluzív interjújában Caffarra bíboros arra is rámutatott, hogy a sátán hogyan kísérli meg a teremtés alappilléreinek a lerombolását, hogy létrehozza saját »ellen-teremtését«. Ennek egyik jele például az a törekvés, hogy egyenlőség jelet tegyenek a házasság és a homoszexuális kapcsolatok között. János evangéliumában olvassuk: »Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából merít, mert hazug, és a hazugság atyja« (Jn 8,44).[forrás]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr514610366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.