...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2019.07.06. 23:59 Szabó A. Imre

Budapest Pride 2019

Címkék: homoszexualitás férfi szabadság liberalizmus többség kisebbség globalizmus kiszolgáltatottság politikai korrektség normalitás progresszió bizalomvesztés 2019 arányosság liberális demokrácia egalitarizmus homogenizáció gender-ideológia prájdfeszt állati jogok egyneműsítés egyenlősítés privilegizált kisebbségek

„Az American Interest szerint a melegházasság bevezetése után a következő lépés a transzneműség diktatúrája mellett a poliamória és a vérfertőzés legalizálása lesz, mivelhogy ez következik a dolgok logikájából.”

A buzik összeprájdozták maguknak, hogy nem egészen két évtized alatt a társadalom velük szembeni jóindulatú közönye közutálattá változott. Csak a mélységesen primitív és/vagy a mentálisan nagyon beteg embereket lehet ilyen önpusztító játszmákba belemanipulálni. Ha valakinek mindeddig nem lett volna nyilvánvaló, mára annak is kétségtelenné vált, a buzik ilyenek: ön- és közveszélyesek.

***

A prájdban egy, a kommunizmusnál és a nemzetiszocializmusnál együtt is betegebb, gonoszabb és gyilkosabb totalitarizmus előképe manifesztálódik. Aki ezzel bármilyen formában is azonosul, ehhez bármilyen formában is asszisztál, az nem ember.

***

Az a baja a mai embereknek, hogy túl megengedők. Nem jóindulatból, épp ellenkezőleg, hanyagságból, lelki restségből, alamusziságból. Azt hiszik, ha ők elnézőek másokkal – félrenéznek –, rajtuk sem kérnek majd mások számon semmit. Pedig ez súlyos bűn, ami iszonyatos következményekkel jár. A homoszexualitás nagyon veszélyes deviancia, amit ha a társadalmak nem kezelnek, nem tartanak kordában, nem szankcionálnak keményen, pokoli károkat okoz. Nem lehetünk ennyire megengedőek sem magunkkal, sem másokkal. Nem tehetjük le a homoszexualitás kriminalizálásából adódó terheteket, mert a gyermekeink testi-lelki egészségével fizetünk érte. Megéri?

***

Kommentelők egymás közt. Egy hírportál cikke alatti kommentfolyamban olvastam:

– A bonobóknál megfigyeltek homoszexualitást és pedofíliát is. Akkor ez most természetes?

– Az állatvilágban a homoszexualitás és pedofília vagy pótcselekvés vagy a normál szexuális fókusz abnormális kiterjedése egy-egy egyed esetében. De nincs kizárólagosság. Szemben az emberrel.

– Magyarán: buzi állatok csak az emberek között vannak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr2515297650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.