...ami valóban van...

„… minden, ami valóban van, az elmúlt már, s (…) egyedül az van, ami valóban elmúlt. Aki ragaszkodni akar ahhoz, hogy az emberiség múltjának nincsen már tulajdonképpeni életértéke, hanem csupán figyelmeztetés vagy tanítás szempontjából hasznos a jövő számára – mert hiszen a múlt nem tud valóban cselekedni –, annak vállalnia kell azt is, hogy saját életét is a mai napig, sőt előre, az utolsó pillanatig megtagadja, mint értéktelent. Aki megérti azt, hogy a kultúra formát adás, az belátja azt is, hogy a legmagasabb formák, amelyeket megismerni az emberi szellemnek megadatott, pszichológiai értelemben mindig (…) menekülés – a jelentől – voltak.” (Johan Huizinga)

...az emberek szeretik ugyan az igazságot, de...

„Miért igaz a mondás, hogy az igazságnak gyűlölet a magzatja? (...) Azért, mert az emberek szeretik ugyan az igazságot, de úgy, hogy aki másvalamihez ragaszkodik, azt akarja, hogy az legyen az igazság; s mivel senki sem akar tévedni, mindenki húzódozik annak bebizonyításától, hogy tévedésben leledzik! Amiatt gyűlölik tehát az emberek az igazságot, amihez mint igazsághoz ragaszkodnak! Az emberek szeretik az igazság fényét, gyűlölik ellenük bizonyító erejét! Becsapódni nem akarnak, becsapni inkább;  szeretik tehát az igazságot, mikor önmagát eléjük tárja, gyűlölik, mikor leleplezi őket. Pedig bosszút áll rajtuk: ujjal mutat azokra, kik mindenképpen húzódnak a leleplezés elől, önmagát meg nem tárja fel nekik!” (Szent Ágoston)

Egyébként javaslom...

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam! (Cato)

MAGYAR IDŐ

Mélymagyarveszély!!!

A legolvasottabb bejegyzések

Korábbi bejegyzéseink...

...teljes címlistája megtalálható az oldal alján, A BLOG TARTALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS) c. dobozban.

Friss topikok / (Leg)Utóbbi hozzászólások

Keresztény-blogok

Címkék

Címkefelhő

A BLOG TARALMA (VALAMENNYI BEJEGYZÉS)

Creative Commons Licenc

„keserűek vagyunk, amikor / nem akarunk példák lenni...”

2019.10.24. 15:59 Szabó A. Imre

Európa minden mai vonzereje

Címkék: afrika történelem iszlám európa liberalizmus ázsia európai unió többség motiválatlanság hierarchia kisebbség globalizmus tekintély integráció migráció szocializáció politikai korrektség multikulturalizmus demokratizálás progresszió harmadik világ európaiság 2019 liberális demokrácia iszlamizmus egalitarizmus homogenizáció kulturális expanzió kulturális regresszió egyneműsítés egyenlősítés privilegizált kisebbségek jövevények muszlim európa

Hihetetlenül rövid időn belül meg lehetne állítani az Európát sújtó harmadik világ-beli bevándorlóáradatot, mindössze annyit kellene tennünk, hogy Európaként viselkedünk. Az ázsiaiak és afrikaiak hierarchikus társadalmakban szocializálódnak, megszokják, hogy egy alá- és fölérendeltségi viszonyban kijelölt helyük van, az alattuk lévők fölött hatalmat gyakorolnak, a fölöttük lévőket alázatosan szolgálják. Amikor idejönnek, azt tapasztalják, hogy itt nyíltan senki nem utasítja helyre őket, így szociális reflexeik szerint uralni próbálnak minden helyzetet és uralkodni próbálnak mindenkin. Az ő szemükben az európaiak értékrelativizmusa, individualizmusa, egyenlőségesdije semmi más, mint gyengeség, életképtelenség, önfeladás, az alárendelődés jele, s ezeket nemcsak követni életveszélyes, de tolerálni is. Mondhatni természetes önvédelmi reakció részükről, hogy uralkodni próbálnak az európaiak felett s a társadalmat minden módon és eszközzel átformálni saját értékrendjük szerint: ahol nincs elég erejük, ott gettósodva, úgy kialakítva saját világukat, s onnan ki-kitörve, sarcolva, pusztítva a számukra megvetett, gyűlöletes, romlott Európát, ahol erőt éreznek hozzá, ott dominanciájukat leplezetlenül ráerőszakolva a többségi társadalomra. Európának csak annyit kellene tennie, hogy megmutatja erejét: rámutat az afrikai és ázsiai bevándorlóknak saját helyükre a társadalmi tornasorban, egy kijelölt fix pontra a hierarchiában, amihez képest eligazodhatnak-igazodhatnak, s ha nem tartják be, nem igazodnak, keményen szankcionálja a renitenskedőket. Abban a pillanatban minden mai vonzerejét elveszítené Európa a rest of the world számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarido.blog.hu/api/trackback/id/tr3015292984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.